marți, 14 septembrie 2010


De ce bărbaţii nu pot face decît „un singur lucru odată!"


Toate cercetările de care dispunem sînt de acord că, în cazul bărbaţilor, creierul este specializat. Compartimentat. Creierul bărbatului este configurat astfel încît să se concentreze asupra unei misiuni precise şi majoritatea bărbaţilor vă vor spune că nu pot face decît „un singur lucru odată". Cînd bărbatul opreşte maşina ca să vadă numele străzii în ghid, ce face cu radioul? îl opreşte! Majoritatea femeilor nu pot pricepe de ce ei fac asta. Ele pot citi în timp ce ascultă şi pot şi vorbi, şi atunci el de ce nu e în stare ? De ce vrea să oprească televizorul cînd sună telefonul? „Cînd citeşte ziarul sau se uită la televizor, de ce n-aude ce-i spun?", se plîng absolut toate femeile din lume, mai devreme sau mai tîrziu. Răspunsul este că de fapt creierul bărbatului este astfel configurat încît să facă un singur lucru odată, pentru că există mai puţine conexiuni între emisferele stîngă şi dreaptă, iar creierul este mai compartimentat. Dacă îi veţi scana creierul în timp ce citeşte, veţi constata că practic este surd.

Creierul femeii este astfel configurat încît să poată face mai multe lucruri deodată. Acestea pot să nu aibă nici o legătură şi creierul să continue să funcţioneze fără întrerupere. Poate să vorbească la telefon, să gătească în acelaşi timp după o reţetă nouă şi să se uite la televizor. Sau poate conduce maşina, se poate farda şi poate asculta radioul vorbind totodată la un telefon mobil. Dar în cazul în care un bărbat găteşte după o reţetă şi tu îi vorbeşti, mai mult ca sigur că el se va înfuria pentru că nu poate urmări instrucţiunile scrise şi ceea ce ai de spus în acelaşi timp. Dacă un bărbat se bărbiereşte şi încerci să-i vorbeşti, sigur se taie. Majoritatea femeilor au fost deja acuzate de bărbaţi că din cauza lor nu au văzut că trebuie să cotească şi să iasă din şosea, mai precis, fiindcă ei nu-i mai tace gura.

3 comentarii:

Livia spunea...

ha, foarte tare! am observat deseori chestia aia, cu radiou' ;)). mai astept postari, gaby, psiholoaga noastra >:d<!

chris spunea...

ai avut nevoie doar de cateva cuvinte sa faci "masculii" sa doreasca sa intre in pamant de rusine:)))

that's why I love you>:D<

Anonim spunea...

Asta e tare! Am aflat si eu asta cand am dat de un text in cartea de curs practic pe care ni l-a dat profa sa-l traducem. Este uimitor cat de limitati sunt. :))
Totusi, eu nu inteleg un lucru: daca ei nu pot face 2 lucrui in acelasi timp, cum se face ca multi barbati conduc si asculta muzica in acelasi timp? Sau conduc si vorbesc la telefon. Eu zic ca pot face macar 2 lucruri simultan, atata timp cat sunt obisnuiti cu ele ca le-au facut de prea multe ori...sau eventual sunt simple si nu le solicita prea mult din creier. :D